SBI code 5030 geaccepteerd, zeevaart nog niet geholpen

Geplaatst op 08-04-2020  -  Categorie: Corona TOGS/TVL

Een regeling waar veel schipper eigenaren gebruik van wilden maken, maar niet aan de chartervaart was toegekend, is dat nu wel. Door inspanningen van Eddy van Hijum (CDA gedeputeerde Overijssel), Hilde Palland Mulder (Tweede Kamerlid voor het CDA) en Tjeerd de Groot (D66, Tweede Kamerlid) wordt de passagiersvaart in de binnenvaart gezien als een sector die een tegemoetkoming verdient. Alle drie politici zijn enorm betrokken bij de branche en mede door hun inzet is de SBI code 5030 alsnog aan de lijst van ondersteunde sectoren toegevoegd. Niemand had ooit van die codes gehoord of er al te veel belang aan gehecht en ineens werden zij heel erg belangrijk. Voor de meeste binnenvaart schepen is daarmee de TOGS regeling een feit. Een aantal ondernemingen heeft niet de goede code. Via deze link is dat mogelijk nog aan te passen. Uiteraard horen we het graag als dit niet goed gaat. We doen er alles om aan de regeling voor iedereen toegankelijk te maken. Neem contact op met brenda@debbz.nl
Voor de zeeschepen is het nog niet opgelost, de SBI code voorde passagiersvaart op zee staat niet op de lijst. De BBZ werkt er aan om dat veranderd te krijgen.

We bedanken de ondernemers al jaren lid zijn van de BBZ en zijn blij met de aanmeldingen van de nieuwe leden. Nog geen lid? Klik hier. Een brede vertegenwoordiging draagt bij aan de invloed die we kunnen uitoefenen. Uiteraard kunnen we een betalingsregeling treffen.