Over de BBZ 

De BBZ, Vereniging voor Beroepschartervaart, is sinds de oprichting in 1979 dé brancheorganisatie voor de Nederlandse chartervaart. De vereniging wordt gefinancierd door contributies van de leden; scheepseigenaren, kapiteins & zetschippers, matrozen, begunstigde leden, en donateurs. 

De werkzaamheden

  • De BBZ overlegt met overheden en collega branche organisaties
    De BBZ is vaste gesprekspartner van overheden op alle mogelijke niveau’s, van internationaal tot plaatselijk. Onderwerpen variëren van veiligheidszaken tot ligplaatsen, bediening bruggen en sluizen en vaarwegbeheer. Daarnaast hebben we contact over juridische of sociale kwesties die de branche raken. Denk aan de BTW kwesties of aan de pensioenen. De BBZ heeft een groot netwerk opgebouwd en dat is belangrijk om een effectieve lobby te kunnen voeren.

  • Individuele ondersteuning 
    De BBZ is een helpdesk voor zowel algemene als juridische informatie. We hebben formats gemaakt om te voldoen aan de privacywetgeving. We hebben Algemene Voorwaarden die voldoen aan de eisen uit de Richtlijn Pakketreizen, we hebben  Arbeidscontracten, Modelovereenkomsten voor ZZP-ers en Infobladen over verschillende onderwerpen.