klipperrace
Logingegevens vergeten?

Schoolreis of bedrijfsuitje... B2B?

Geplaatst op 30-10-2018  -  Categorie: ondernemen/richtlijn

Een meerdaagse vaartocht met een bedrijf of school is doorgaans geen Business to Business (B2B), maar ‘gewoon’ een pakketreis. Als scheepseigenaar moet je in zo’n geval dus gewoon aan de informatie- en garantieverplichtingen uit de richtlijn voldoen.

In de pakketreizen-richtlijn wordt een uitzondering gemaakt voor de zogenaamde B2B-overeenkomsten. Deze term zorgt voor verwarring. Maar de uitzondering is alleen van toepassing als je met de klant een zogenaamde raamovereenkomst hebt afgesloten. In een raamovereenkomst staan de (o.a. financiële) afspraken en verplichtingen die jij als scheepeigenaar met de zakelijke opdrachtgever aangaat in verband met een langdurige samenwerking. Deze overeenkomst is van toepassing voor alle opdrachten die in de afgesproken periode plaatsvinden.

Een op zichzelf staande overeenkomst met een bedrijf of school is dus geen raamovereenkomst, maar ‘gewoon’ een Pakketreis-overeenkomst. Heb je nog meer vragen over de Richtlijn en de verplichtingen? Klik hier of mail naar ejtraam.[antispam].@debbz.nl