Een zekere graad van Nerdiness.

Geplaatst op 18-06-2024  -  Categorie: Algemeen altijd zichtbaar  -  Auteur: paul

We zijn op zoek naar leden van de Werkgroep Technische Eisen Binnenvaart. Er worden erg veel voorstellen voor regels geproduceerd in Straatsburg. Voor een groot deel hebben die betrekking op nieuwe schepen of op schepen die op de Rijn varen, maar ook voor zogenaamde artikel 8 schepen (schepen die de oude regels mogen gebruiken, totdat zij iets vernieuwen of verbouwen) moeten we scherp blijven. De voorstellen moeten beoordeeld worden en zo nodig (niet alles is relevant) van commentaar worden voorzien. Het is veel lezen door tekstvoorstellen en daar dan reacties op schrijven. Het vergt toewijding en laten we zeggen, een zekere graad van nerdiness. Tegenwoordig is dat, de kwalificatie nerd, een benaming met een meer positieve connotatie. Samen met het BBZ secretariaat vormen we dan een werkgroep. De groep is gecombineerd voor zeil en motorpassagiersvaart. Heb je bijzondere kennis op het gebied van electronica, motoren, scheepsbouw of een ander deelonderwerp van de technische regelgeving, dan ben je van harte welkom.  

Klinkt dit onaantrekkelijk? Misschien is het dan goed om te weten dat de regels grote consequenties kunnen hebben en dat wij wel degelijk invloed kunnen hebben op die regels. Maar het kan ook best leuk zijn om er met een groepje over na te denken en te discusieren. En een goed voorstel kan mogelijk straks in Europese regels terug te lezen zijn. 

Ben je geïnteresseerd of wil je je buurman nomineren, neem dan contact met luap.[antispam].@debbz.nl of bel 0657371683

Voor de goede orde, dit gaat niet over wijzigingen aan het tuigage hoofdstuk in het Estrin. Dat zal een eigen traject volgen waar we apart een oproep voor doen.