Nog geen toezeggingen over rol bruine vloot toerisme agenda

Geplaatst op 12-05-2022  -  Categorie: Algemeen altijd zichtbaar  -  Auteur: paul

praatplaat
Het debat in de Tweede Kamer van de vaste commissie EZK over de nationale toeristische agenda op 11 mei, ging onder meer over de rol van de chartervaart. Romke de Jong (D66), Inge van Dijk (CDA) en Sandra Beckermann (SP) stelden vragen aan de minister over de rol van de bruine vloot, maar helaas bleef de discussie wat hangen bij financiële steun en dan met name de steun die al gegeven was.
Op vragen van Van Dijk en naar aanleiding van de kamerbrief van 29 april, bevestigde de minister samen met de departementen IenW en OCW nog voor het zomerreces in gesprek te willen gaan met de sector over de bevindingen van het BMC rapport. Over het “NBTC-plan” en de ambitie van de BBZ, vier provincies (Friesland, Overijssel, Utrecht en Flevoland) de Vereniging van Zuiderzeegemeenten en de Vereniging van Waddenzeegemeenten om samen nieuwe toeristische producten te ontwikkelen, zei Adriaansens niets.

Tegelijkertijd werd in het debat duidelijk dat het NBTC-plan voor de ontwikkeling van een nieuwe verhaallijn, met een centrale rol voor het varend erfgoed en alles wat daarmee verbonden is, goed aansluit bij de ambitie van het kabinet om toerisme meer te spreiden en te verbeteren.
De hoop is dat er toch op een ander moment nog een Kamermeerderheid te vinden is om het NBTC-plan mee te laten financieren door EZK en onderdeel uit te laten maken van de nationale toeristische agenda. De BBZ zal zich daar in ieder geval voor inzetten.