Cockie Schilperoort versterkt BBZ secretariaat

Geplaatst op 28-06-2021  -  Categorie: Algemeen Openbaar

Cockie Schilperoort komt vanaf augustus het BBZ secretariaat versterken. Ze zal de taken van Pam overnemen, dus alles op het gebied van havens, vaarwegen, bruggen en sluizen. Hieronder stelt zij zich kort voor.

Mijn naam is Cockie Schilperoort, ik ben 56 jaar en woon met veel plezier in Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in (sociale) psychologie in een tijd dat er nauwelijks werk te vinden was. Ik heb aansluitend een eenjarige opleiding tot ‘toeristisch management expert’ gedaan. Met beide studies als achtergrond kon ik aan de slag bij een rondvaartmaatschappij in Amsterdam, waar ik collega werd van Paul.

Tijdens mijn studie had ik een relatie met een charterschipper in Muiden. Als student met veel vrije tijd betekende dat veel meevaren. Aangezien ik erg ongelukkig werd bij Canal Bus/Bike heb ik met knikkende knieën de sprong gewaagd en heb ik in 1995 zelf een tjalk gekocht: de Verwisseling, varend vanuit Muiden. Hier had ik aanmerkelijk meer plezier in.
Toen mijn knieën niet meer knikten werd het tijd voor iets nieuws. Samen met een collega kocht ik een tweede schip, de Hannus. Maar een schip runnen met zetschippers is toch van een hele andere orde dan zelf op een schip varen. Dat lag mij niet zo, dus dit schip werd weer verkocht, waardoor er ruimte ontstond voor wat anders. Ik solliciteerde als gids in Het Scheepvaartmuseum. Daar leid ik nu al 10 jaar, op oproepbasis, groepen rond. Een leuke afwisseling naast het varen.
Zelf ga ik ook graag naar musea. Ik houd van lezen en voor corona toesloeg ging ik ‘s winters altijd wel een paar weken weg naar een ver land.

Als eigenaar/schipper was ik uiteraard lid van de BBZ, jarenlang ben ik bestuurslid geweest.
Toen Pam in 2016 vervangen moest worden vanwege een hersenschudding heb ik zeven maanden voor de BBZ gewerkt. Ik weet dus wat me te wachten staat. Pam vervangen wordt knap lastig, maar ik ga hard mijn best doen en hopelijk voeg ik iets nieuws toe.