Maandag online overleg met mogelijke afvallers 15 miljoen regeling

Geplaatst op 16-06-2021  -  Categorie: Corona noodfonds

Op 27 mei heeft Mona Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven hoe de regeling voor de Bruine Vloot er in grote lijnen uit komt te zien. De regeling lijkt niet voor alle (zeil)schepen bereikbaar te zijn. Zo lijken met name starters, replica’s en schepen jonger dan 50 jaar buiten de regeling te gaan vallen.

Een paar punten uit de regeling:

  • De subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemers, die aantoonbaar een zeilschip exploiteren dat 50 jaar of ouder is en in het handelsregister geregistreerd staan onder de SBI-codes 5010 (Zeevaart), 5030 (Binnenvaart) of 9103 (Monumenten zorg).
  • Voor ondernemers die dezelfde activiteiten uitvoeren, maar een andere SBI-code hebben, zal een gerichte hardheidsclausule worden opgenomen in de regeling.
  • Bij het berekenen van de subsidie worden de inkomsten in de periode 1 april 2020 tot en met 31 december 2020 vergeleken met dezelfde periode in 2019.


Maandagavond gaan we graag online in gesprek met iedereen die denkt geen aanspraak te kunnen maken op deze regeling. Dan kunnen wij toelichten welke stappen de BBZ hierin neemt via de politieke weg en voor juridische ondersteuning.

Verwacht jij ook buiten de Bruine Vloot regeling (Tijdelijke subsidieregeling continuïteit bruine vloot) te vallen? Meld je dan aan via adnerb.[antispam].@debbz.nl voor het online overleg maandagavond om 19.00 uur. Dan ontvang je een link om hieraan deel te nemen.

Meer informatie over deze regeling lees je hier.