Versoepeling stilligregeling EOC

Geplaatst op 18-04-2021  -  Categorie: corona noodacties

EOC heeft hun leden geïnformeerd dat er besloten is een versoepeling in de tijdelijke stilligregeling door te voeren. Waar aangegeven was dat deze regeling van kracht was tot 1 juli 2021, is er nu besloten dat hun leden het hele jaar 2021 en meerdere keren gebruik kunnen maken van de regeling. 

Tijdelijke stilligregeling 

De tijdelijke stilligregeling houdt in dat de leden over de betreffende periode een korting ontvangen van 50% op de cascopremie van EOC en 50% op de P&I premie (of 75% korting op de P&I premie indien ze zonder personeel varen).  Deze tijdelijke regeling blijft het hele jaar 2021 van kracht.  

Aanpassingen van deze tijdelijke stilligregeling  

De versoepeling van de stilligregeling is dat de schepen die uit de stilligregeling zijn gegaan, weer de mogelijk hebben om terug te keren in de regeling nadat er tenminste 30 dagen zijn verstreken. 
Wanneer het schip naar de werf gaat voor groot onderhoud, zal deze gedurende de werkzaamheden uit de tijdelijke stilligregeling moeten. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid kan het schip direct weer in de regeling terugkeren, ongeacht de periode van de reparatieduur.