Veerdiensten en excursies toegestaan zonder de 1,5meter

Geplaatst op 29-06-2020  -  Categorie: corona 1,5 meter

Na de persconferentie heeft de BBZ contact opgenomen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de mogelijkheden voor dagtochten. Het ministerie heeft aangegeven dat veerdiensten en excursies toegestaan zijn zonder de 1,5meter afstand maatregel. We werken nu aan het bijbehorende protocol. 

• Veerdiensten (bijvoorbeeld tussen de Waddeneilanden of van Enkhuizen naar Urk) zijn toegestaan zonder de 1,5 meter afstandsbeperking, de opvarenden moeten een niet medisch mondkapje dragen.
• Excursies (bijvoorbeeld naar de Marker Wadden of naar het Zuiderzee museum) zijn toegestaan zonder de 1,5 meter afstandsbeperking, de opvarenden moeten een niet medisch mondkapje dragen, horeca is niet toegestaan
• Bij normale dagtochten moeten de opvarenden 1,5 meter afstand houden.

Uit de kamerbrief van 24 juni van Minister Hugo de Jonge:
“In het personenvervoer, waaronder touringcars, personenbusjes en taxi’s, kan de normale bezetting van zitplaatsen en aangewezen staanplaatsen worden gehanteerd. Voor het personenvervoer blijft het houden van zoveel mogelijk afstand wenselijk. Om de risico’s op overdracht te voorkomen is triage en het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Waar mogelijk wordt gewerkt met een reserverings- en placeringsysteem. Het OMT adviseert reizen voor een lange duur of afstand zoveel mogelijk te beperken.