Testen voor toegang vervallen

Geplaatst op 12-07-2021  -  Categorie: corona 1,5 meter

Vanmorgen was er een gesprek met het ministerie IenW en het ministerie VWS, vanwege de aangekondigde beperkingen tijdens de laatste persconferentie, en hieruit komt naar voren dat 1,5 meter en placering weer de norm is.

Testen voor toegang is vooralsnog alleen mogelijk voor eendaagse evenementen waarbij iedereen een vaste zitplaats heeft en hiervoor mag maximaal twee derde van de capaciteit worden gebruikt. De criteria voor een evenement werden niet duidelijk uit het gesprek.

Schepen voor dagtochten kunnen proberen hun dagtocht aan te melden als evenement om zo meer capaciteit (zie hierboven) mee te mogen nemen. Dat kan via Testen voor toegang - Laat je testen voor toegang, hier is een aparte pagina voor organisatoren, maar of dagtochten op deze capaciteit worden toegestaan is niet duidelijk.

Tijdens het sporten mag 1,5 meter nog steeds worden losgelaten, maar zodra men onderdeks gaat, geldt de 1,5 meter norm. Mondkapjesplicht is vervallen.

Voor meerdaagse tochten blijft de capaciteit op basis van 1,5 meter gelden en is het niet mogelijk om met meer capaciteit te varen.

Zodra de besmettingen dalen en het testen voor toegang weer in zicht komt, volgt er een nieuw overleg.