Solidariteitsactie

Geplaatst op 09-02-2022  -  Categorie: Corona financiĆ«le hulp

nil-desperandum
Help Jerke met het behouden van de Nil Desperandum

Corona treft de hele sector, elke ondernemer. Hoe groot de schade is die elke schipper afzonderlijk oploopt wordt grotendeels door toevalligheden bepaald: de markt waarvan men afhankelijk is bijvoorbeeld, de bankcaire druk, de verplichting aan crowdfunders, de fysieke mogelijkheden van het schip, de leeftijd van het schip of wanneer het bedrijf gestart is en natuurlijk de hoogte van de ontvangen overheidssteun.
De overheid heeft veel schippers goed bijgestaan om iets van de schade te verzachten, maar de hulpregelingen die zijn opgetuigd zijn nogal arbitrair in hun keuzes en rigide in hun vorm. Er zijn collega's die níet goed geholpen zijn, zoals Jerke, en als starter wordt gezien en geen gebruik mogen maken van de gegevens van de vorige eigenaar. Jerke wil nu een proces gaan voeren tegen deze beslissing en zal de ontvangen donaties hiervoor gaan gebruiken. Lees hier meer over zijn situatie.

Wil je Jerke ondersteunen om deze rechtszaak te kunnen voeren? De gegevens om een donatie te doen vind je onderaan de pagina.