Sectorplannen Corona

Geplaatst op 04-08-2022  -  Categorie: Corona algemeen

corona-4893276-960-720
De overheid moet met een heldere corona routekaart komen. Dat is het belangrijkst punt dat gisteren is voorgesteld door diverse sectoren, waaronder de BBZ, tijdens het overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het moet duidelijk zijn wanneer welke op- of afschaling van maatregelen nodig of mogelijk is bij een nieuwe uitbraak van Corona.

Woensdag 3 augustus heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat diverse sectoren (o.a. luchtvaart, cruises, binnenvaart, rijscholen, besloten bussen) uitgenodigd om een discussie te voeren over protocollen en sectorplannen. De sectorplannen zijn maatregelen die genomen moeten worden in het geval er een nieuwe ernstige uitbraak van COVID-19 zou komen.

Verder werd onder andere de rol van de veiligheidsregio’s besproken en handhaafbaarheid van maatregelen. De komende weken gaat het ministerie met de diverse sectoren verder in gesprek voor een nadere uitwerking van de sectorplannen en deze worden in september in een kamerbrief gepresenteerd. Vooralsnog is dit allemaal preventief en hopen we dat de sectorplannen niet van de plank gehaald hoeven te worden vanwege een nieuwe Corona uitbraak.