RI&E hulpmiddel

Geplaatst op 01-09-2023  -  Categorie: Veiligheid

De nieuwe Risico Inventarisatie en Evaluatie is best wel een omvangrijk document, of een omvangrijk systeem. Van de schipper wordt verwacht dat over alle realistische risico's is nagedacht en dat voor al die risico's passende beheersmaatregelen zijn getroffen. En het blijft niet bij er over nadenken, de beheersmaatregelen moeten opgeschreven en gedeeld worden met de bemanningen. Het lijkt aardig op een safety management systeem. 
Om daar bij te helpen, met name bij dat formele deel, dat schrijven van beheersplannen, probeert de BBZ te helpen door templates of formats aan te leveren die door elke schipper scheepsspecifiek gemaakt kunnen worden.

De BBZ heeft een hulpdocument gepubliceerd om het invullen van de RI&E te vergemakkelijken, zie daarvoor deze link. Dit document wordt regelmatig bijgewerkt met aanvullende informatie, waardoor het een waardevolle bron is bij het invullen van de uitgebreide RI&E. Voor meer informatie en relevante documenten met betrekking tot de RI&E kun je terecht op deze pagina.