Nieuwe maatregelen maken varen met gasten vrijwel onmogelijk.

Geplaatst op 14-10-2020  -  Categorie: corona 1,5 meter

Nieuwe maatregelen maken varen met gasten vrijwel onmogelijk.

Misschien valt er nog ergens een mogelijkheid te ontdekken, zo tussen de beperkingen door, of met een groep van bijzondere samenstelling, maar varen lijkt nu voor vrijwel iedereen onmogelijk te zijn geworden.

Zeilen werd gezien als sport en daarom mocht buiten de anderhalve meter afstand losgelaten worden, maar dat zijn we nu kwijt. Zeilen mag nog wel, maar alleen onder de voorwaarden die ook gelden voor andere delen van de samenleving: dus op anderhalve meter van elkaar en in kleine groepen waarvan de samenstelling ook weer aan eisen is gebonden.

Zeilen kan nog wel als sport gezien worden voor kinderen tot 18 jaar. Maar die hadden de afstand verplichting al niet onderling.  De vraag is wat de praktische consequentie is aan boord voor de bemanning en de begeleiders van de groep. Zij moeten wel de afstand houden.

Voor de meerdaagse tochten met hotelovernachting is de groepsgrootte van maximaal 30 personen bepalend. En natuurlijk moeten groepsleden onderling altijd de anderhalve meter afstand in acht nemen. De samenstelling van de groep is aan eisen gebonden. Een groep bestaat uit individuelen of/en (meerdere) gezelschappen van maximaal vier personen.