Bestedingen aan de wal

Geplaatst op 29-07-2020  -  Categorie: Sociaal Economisch/kerncijfers

We hebben informatie nodig over de uitgaven van de gasten aan de wal, we willen een vergelijking kunnen maken met bestedingen in voorgaande jaren.  Willen jullie aan de gasten vragen wat ze aan de wal uitgegeven hebben?

De gegevens worden ook gebruikt voor de kerncijfers, daarmee maken we duidelijk wat het economisch belang van de chartervaart is. We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen kan varen. Mocht je wel (aangepaste tochten) varen, dan bij deze de oproep om het formulier in te vullen. Het gaat om het aantal personen, groepssamenstelling en de geschatte uitgaven per dag aan de wal.  Mail de gegevens door naar map.[antispam].@debbz.nl of klik hier voor het formulier.

Wij begrijpen dat het heel erg afhankelijk is van het type groep dat je aan boord hebt en hoe het contact met deze groep verloopt of je wel of niet naar de bestedingen kunt vragen. Sommige groepen "lenen" zich hier niet voor en dan moet je het zeker ook niet doen.

Het is echter in het belang van de chartervaart om niet alleen onze omzetcijfers aan te kunnen tonen maar ook de bijdrage die de chartervaart levert aan de regionale/lokale economie. De gasten die aan boord komen geven geld uit aan boodschappen, musea, fietshuur en aankopen.

Het is aan ons om aan te tonen dat dit om een significant bedrag gaat. Dit helpt ons de belangen van de chartervaart te verdedigen bij gemeentes, provincies en ministeries omdat we hiermee aangeven dat er ook andere economische belangen aan de sector verbonden zijn.

 

Dit kunnen wij, helaas, alleen maar aantonen als we het aan de gasten vragen.