Versoepelingen uitgesteld

Geplaatst op 03-05-2021  -  Categorie: corona 1,5 meter

De versoepelingen uit het stappenplan die gepland stonden voor 11 mei (stap 2) zijn uitgesteld. Het demissionaire kabinet zegt in een schriftelijke verklaring te "zien dat de cijfers over de piek heen raken" maar ook dat "de daling nog niet voldoende zichtbaar is om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten".  Stap 2 zal nu op zijn vroegst op 18 mei plaats kunnen vinden. Onder het overzicht geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je andere vragen of opmerkingen? Mail of bel ons. 
wat-mag-er-wanneer

Q: Hoe zit het nu met dagtochten? Mogen die nu wel of niet?
A: Ja. Maar alleen met jongeren tot 27 jaar. Voor hen is buiten sporten toegestaan. Zeilen wordt als sport beschouwd. Na het zeilen is er geen sprake meer van een sport en is verblijf aan boord dus niet meer toegestaan.

Q: Wat is de definitie van een gezelschap?
A: Een gezelschap bestaat uit een aantal personen die niet uit 1 huishouden komen, zoals vrienden, collega's, familie (niet bij elkaar wonend)

Q: Wanneer kan ik dagtochten met volwassenen gaan varen?
A: Vanaf 18 mei. Een dagtocht is mogelijk omdat zeilen onder sporten valt. Op dit moment mag er alleen met jongeren tot 27 jaar gezeild worden, vanaf 11 mei vervalt de leeftdijdsgrens.

Q: Mag ik vanaf 18 mei weer een tocht met overnachting aanbieden?
A: Nee. Tot 26 mei mag er alleen gevaren worden als het om sporten gaat. Zie hierboven.

Q: Mag ik in de meivakantie een paar dagen varen met 1 huishouden?
A: Nee. zie hierboven. 

Q: Met hoeveel personen mag ik vanaf 26 mei varen?
A; Vanaf 26 mei mogen klanten boeken voor maximaal 4 personen. Er zijn binnen, als de ruimte dat met 1,5 afstand toelaat, max. 30 personen toegestaan.  De samenstelling van de groep van 30 personen mag bestaan uit meerdere gezelschappen van 4 personen.  
Vanaf 16 juni mag een gezelschap uit 6 personen bestaan en mogen er maximaal 50 personen binnen aanwezig zijn mits 1,5 afstand gehouden kan worden.
Per 7 juli gaat de grootte van het gezelschap naar 8 en maximaal 100 personen per binnenruimte. 

Q: Mag ik mijn schip aanbieden als hotel?
A: ja, dat mag. Zolang er niet gevaren wordt. (Vanaf 26 mei vervalt deze beperking.)

Q: Als ik mijn groep voor het aan boord gaan een sneltest laat doen, mag ik dan al eerder varen? 
A: Nee, daar is nog geen beslissing over genomen.