klipperrace


persbericht Zuiderzeemuseum

Geplaatst op 22-02-2019  -  Categorie: Algemeen

Voor zowel grote als kleine gezelschappen biedt het Zuiderzeemuseum verschillende mogelijkheden. Variërend van een toeristisch bezoek tot vergaderingen, (relatie)evenementen, bedrijfsuitjes en personeelsfeesten. Om al deze mogelijkheden aan u en/of uw collega's te presenteren, organiseert het Zuiderzeemuseum maandag 8 April van 15.00 tot 21.00 uur een open middag en avond. Deze zal uit verschillende onderdelen bestaan en u bent van harte welkom om één of alle onderdelen bij te wonen. De onderdelen variëren van een tour langs onze verschillende (verhuur)locaties, een rondleiding door ons buitenmuseum, een spelprogramma en/of borrel en diner.  
U en of uw collega’s zijn van harte welkom deze dag. Meld u aan via selas.[antispam].@zuiderzeemuseum.nl en ontvang uw gratis toegangscode tot dit evenement. Vooraf aanmelden/reserveren is noodzakelijk. 

Vergaderen, workshops, feesten en dineren op een unieke locatie 
Het museum beschikt over prachtige, historische ruimtes voor vergaderingen en trainingen. Zo ben je even helemaal weg van de dagelijkse gang van zaken op kantoor en kun je ongestoord werken. En in de pauze? Dan plan je natuurlijk een interessante rondleiding of een heerlijke wandeling door het natuurgebied! Aan de stadsgracht ligt pand Purmerend, een oude slagerij met op de bovenverdieping een in 2018 gerenoveerde moderne eigentijdse vergaderzaal. Het naastgelegen koetshuis is ingericht als filmhuis en daardoor geschikt voor allerhande presentaties. Verderop aan dezelfde gracht ligt bakkerij Hoorn met een historische achterzaal geschikt voor workshops en kleine bijeenkomsten. 
Ook voor alle feesten heeft het Zuiderzeemuseum geschikte locaties. De voetjes kunnen van de vloer in het Amsterdamse Huis. Het bruine café Hindeloopen met schitterend uitzicht over het IJsselmeer is een knusse locatie voor een borrel of intiem feestje. En voor een stijlvol diner, gezellige receptie of andere, speciale gelegenheid vormt het Peperhuis een uitstekende ambiance.
Het Zuiderzeemuseum is buiten openingstijden te boeken als unieke locatie voor een (bedrijfs)evenement. Stel je eens voor... een compleet dorp helemaal exclusief voor alle medewerkers of relaties! In het aan het IJsselmeer gelegen buitenmuseum demonstreren de touwslager, de smid en diverse andere ambachtslieden de kneepjes van hun vak. De genodigen kunnen meevaren op de veldschuit over de grachten of proeven van een vers gerookt visje. 
Maar ook voor kleinere feesten, presentaties en meetings beschikken we over uitstekende locaties en hebben wij een professioneel team aan medewerkers ter beschikking. Onze locaties variëren van kleine vergaderruimte tot maximaal 12 personen tot een feestlocatie voor 350 personen. De setting kan modern en/of tijdloos zijn, maar ook authentiek en historisch. 
Sinds eind maart bieden wij, i.s.m. Helder Events, 3 nieuw ontwikkelde spelprogramma’s aan. Bijvoorbeeld Escape Zuiderzeemuseum: het waterpeil in de Zuiderzee staat heel hoog, overstroming dreigt en de overheid adviseert het museum te ontvluchten voordat de dijken doorbreken. Ontsnap als eerste uit het museum om dit spel te winnen.  
Om ieder evenement, groot en klein, van de juiste drank en spijzen te voorzien heeft ons museum een eigen F&B afdeling. Wij kunnen lunches, koffietafels, borrels en diners regelen voor ieder budget.