Mijlpaal voor de kredietunie: eerste kredietverlening is een feit!

Geplaatst op 07-05-2024  -  Categorie: Algemeen altijd zichtbaar

logo-deel-2

Op 1 mei vond de overdracht van een charterschip uit Enkhuizen plaats. Deze overdracht markeert niet alleen een moment van erfgoedbehoud, maar ook een symbolische overgang van de oudere naar de jongere generatie in de chartervloot.

Met deze eerste kredietverlening achter de rug, heeft de kredietunie nu al een overvloed aan aanvragen ontvangen. Om deze groei mogelijk te maken, zoekt de kredietunie actief naar nieuwe leden en investeerders. De officiële website, www.ktpv.nl, biedt investeerders gedetailleerde informatie over de beschikbare mogelijkheden. Deelname aan de kredietunie kost € 500,-. Deelnemers ontvangen hiervoor een basisvergoeding en dragen zo bij aan het behoud van de vloot.

Het initiatief voor de kredietunie kwam voort uit een rapport in opdracht van de provincies Overijssel, Friesland, Flevoland, Utrecht en stichting Reddevloot. Dit rapport adviseerde de BBZ om te onderzoeken of een kredietunie kon worden opgezet. De noodzaak hiervoor werd benadrukt omdat banken zich steeds meer terugtrekken, waardoor met name voor starters en kleine bedrijven het moeilijker is geworden om projecten of aankopen te financieren. Inmiddels is de kredietunie een feit en lijkt het bestaansrecht aangetoond.

Een cruciaal onderdeel van het kredietverleningsproces is coaching door een ervaren ondernemerscoach. Om deze dienstverlening mogelijk te maken, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Heb jij ervaring in coaching en ben je bekend met onze branche? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar einuteiderk.vptk.[antispam].@gmail.com.