ligplaatsen 2018

Geplaatst op 19-01-2018  -  Categorie: infra/havenzaken

De verwachting is dat de Pontsteiger vanaf 1 mei in gebruik genomen kan worden. Misschien zelfs al iets eerder, maar dan zijn nog niet alle voorzieningen aanwezig. Er zal voor ongeveer 11 zeilcharterschepen plaats zijn, deze plekken kunnen niet gereserveerd worden. Er worden dus ook geen reserveringskosten gerekend, havengeld moet uiteraard wel betaald worden. Er komen 17 x 230 Volt en 4 x 400 Volt aansluitingen. Daarnaast worden er 3 watertappunten aangelegd. Tijdens het seizoen mag er 3x24 uur afgemeerd worden.

Ligplaatsen voor 1 mei
We hebben gevraagd of we weer aan de De Ruyterkade (binnenzijde steiger 14) mogen liggen. Binnenkort horen we daar meer over. Achter het Centraal Station (steiger 14) is het alleen toegestaan om kort af te meren om passagiers van- of aan boord te nemen. Vorig jaar hebben we tijdelijk een uitzondering gekregen op deze regel; zeilende passagiersschepen mochten tegen gereduceerd tarief overnachten aan steiger 14. Wil je langer dan 1 nacht in Amsterdam liggen dan kan dat in de voorhaven van het Noord-Hollandskanaal (reserveren tegen "normaal" tarief). 
We hopen dat we ook dit jaar weer aan de Distelwegveer (reserveren niet verplicht) terecht kunnen. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij map.[antispam].@debbz.nl