Bruine Vloot krijgt ir. Marten Bierman Prijs van de IJsselmeervereniging

Geplaatst op 05-10-2022  -  Categorie: ondernemen marketing

ijsselmeerverenigingTijdens de viering van het 50-jarig bestaan van de IJsselmeervereniging op 30 september is de ir. Marten Bierman Prijs uitgereikt aan ‘De Bruine Vloot’. De prijs die genoemd is naar een van de oprichters van de vereniging werd in ontvangst genomen door Cees Dekker en ‘Rooie Gerrit’ (Portengen). Beide schippers zijn zelf ook al (meer dan) 50 jaar actief in de vloot. De bijbehorende oorkonde hangt inmiddels op het BBZ-kantoor.
“Wij willen de vloot eren en ook in het zonnetje zetten. Het is Nederlands varend erfgoed. En daarom is het zo belangrijk om hen een hart onder de riem te steken. Het kost hen moeite om financieel in stand te kunnen blijven. Het is belangrijk dat zij blijven varen, maar natuurlijk wel veilig.” aldus de voorzitter Benno van Tilburg.


Tijdens de viering werd ook het IJsselmeerspel geïntroduceerd, een interactief spel dat laat zien welke, soms tegenstrijdige, opgaven er voor het IJsselmeer liggen. Wat moet prioriteit krijgen: de natuur, drinkwater, de energietransitie, recreatie, woningbouw of scheepvaart? Als je als speler voor het een kiest, zie je meteen welke gevolgen dit heeft voor de rest van de onderwerpen. Door dit spel hoopt de vereniging meer aandacht te krijgen van jongeren voor het IJsselmeergebied.

Aan het eind van de middag werd een door de vereniging opgesteld manifest uitgereikt aan RWS met de dringende oproep zich harder in te zetten voor dit gebied dan afgelopen 50 jaar. Op naar 2072!