klipperrace
Logingegevens vergeten?

binnenhavengeld (BHG) en de reserveringen in Zaanstad/Amsterdam.

Geplaatst op 12-07-2018  -  Categorie: infra/havenzaken

Er is veel onduidelijkheid over het binnenhavengeld (BHG) en de reserveringen in Zaanstad/Amsterdam. Onderstaand wordt een en ander verduidelijkt. We zijn in gesprek om het reserveringstarief aan te passen naar een bedrag dat beter past bij de chartervaart. Voor vragen mail map.[antispam].@debbz.nl  
Voor je het samenwerkingsgebied binnenvaart moet je je aanmelden en uiteraard betalen. (Kijk goed waar de grens ligt, als je eerder het gebied binnenvaart dan aangemeld, dan wordt het BHG "verhoogd".) Afhankelijk van hoe lang je in het gebied blijft, of je overnacht, of slecht kort aanlegt, zijn er verschillende mogelijkheden: 

BHG: Doorvaarttarief ( 24 uur geldig)
Hiermee heb  je 24 uur toegang tot het gebied. Je mag binnen deze 24 uur afmeren op openbare ligplaatsenOp de autoafzetplaats (Oude Haven en Voorzaan) mag kort (een half uurtje) afgemeerd worden voor het afzetten van passagiers/fietsen. Schepen die ligplaats willen nemen voor het afzetten van hun auto hebben voorrang. Het 24-uurstarief is €0,06414 per m2/dag voor een passagiersschip. Geen reserveringskosten. 
Let op: dit geldt alleen voor openbare ligplaatsen die binnen het gebied vallen.

BHG: Weekbriefje /14 dagen/ Maand/ half jaar of jaarbriefje. 
Zie hierboven, maar dan een andere geldigheidsuur en een ander tarief. Een weekbriefje kost bijvoorbeeld 0,10441 per m2.

Reserveren
Wil je op een niet-openbare reserveringsplek liggen (langer dan 2 uur) dan moet je reserveringskosten betalen. De hoogte van de reserveringskosten verschillen in Amsterdam en Zaanstad. 
Reserveringskosten Amsterdam: € 252 per dag tot 60 m lengte 
Reserveringskosten Zaanstad € 2,60 /strekkende meter/dag. 
Dit is incl. BHG, maar excl. € 50,- adm. kosten.

Op en afstaptarief
Wil je maximaal twee uur liggen op een niet openbare plaats, dan geldt een speciaal tarief van €56,00. Dit is incl. BHG en adm. kosten. 

In alle gevallen moet je inloggen om opgaven te doen. 
BHG: opgave via POA 
Reserveringen, ook op en afstaptarief via easydock